Mary’s Notes – Επιτέλους Διακοπές !

Mary's Notes Απόψεις

Γράφει η Μαίρη Λεριά

Καταρχάς να ξεκινήσουμε από τη λέξη.Διακοπές .Διακοπές ίσον διακοπή,διακόπτω,σταματάω , take my time.Αυτό βέβαια είναι κάτι που αντιλαμβάνεσαι μεγαλώνοντας και έχοντας διανύσει αρκετά εργασιακά χιλιόμετρα που ξεπερνούν το βασικό 8ωρο στη πενθήμερη βάση,τις αργίες,κάποια σαββατοκύριακα και η λέξη ύπνος είναι η αγαπημένη σου λέξη όλα τα χειμωνιάτικα πρωινά. Στη κατηγορία εργαζόμενη να μην προσθέσω και το μάνα,μητέρα,μαμά διότι θα ξεφύγω από το θέμα (χαλαρά)και δεν το θέλω . Διακοπές λοιπόν ,που περιμένεις με ανυπομονησία μικρού παιδιού (να εδώ είναι που σκάει μύτη το πιτσιρίκι που έχεις ξεχασμένο μέσα σου) και μετράς μέρες,ώρες και λεπτά μέχρι να φύγεις. Έχεις επιλέξει νησί, Ναι!νησί. Ξέρω τι θα σκεφτείς εσύ ο Θεσσαλονικιός..
χμμμμ Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει!Δεν θέλω να στο χαλάσω μωρέ αλλά περί ορέξεως….Νησί λοιπόν που με το που πατάς το πόδι σου στο σοκάκι ξαφνικά νιώθεις σαν να έχεις αλλάξει πλανήτη. Σου αλλάζει η ψυχολογία. Το μειδίαμα-χαμόγελο είναι κάτι μόνιμο πλέον στη φάτσα σου.Το όλο σκηνικό λειτουργεί σαν φορτιστής στη μπαταρία της ψυχής σου,του μυαλού σου στην μπαταρία της καρδιά σου.Γεμίζεις.Οι ιδανικές διακοπές είναι μια έννοια υποκειμενική για τον καθένα και διαφοροποιείται ανάλογα την ηλικία (κυρίως).Στα 20 ,25 άντε και 30 οι ιδανικές διακοπές έχουν βραδυνές εξόδους,νυχτερινή διασκέδαση,ξενύχτια και τρελούς κολλητούς. Στα 35 η στα 40 plus και αν έχεις παιδιά το όλο σκηνικό αλλάζει και προσαρμόζεται κυρίως στις ανάγκες των παιδιών .Αν είσαι γονιός με νιώθεις.Δεν με νιώθεις?Αν και πάντα θα υπάρχουν οι περίφημες κρίσεις ηλικίας,ανεξαρτήτου φύλου,όπου ξαφνικά στα 50 θέλεις να ζήσεις ότι τρέλα δεν έκανες στα 25.Δεκτό και αποδεκτό αρκεί να μην σε γνωρίζω.Η προετοιμασία των διακοπών ως προς το πρακτικό κομμάτι (βλέπε βαλίτσες) είναι κάτι που επίσης διαφοροποιείται ανάλογα την ηλικία,την οικογενειακή κατάσταση και κυρίως το προορισμό. Άλλη βαλίτσα θα ετοιμάσεις ως single( λίγα και καλά) και άλλη ως σύζυγος Άλλη ως μάνα και άλλη ως ερωτοχτυπημένη. Επίσης όπως αντιλαμβάνεσαι πλέον και πρακτικά άλλη βαλίτσα θα χρειαστείς στο νησί και άλλη στο κάμπινγκ. Τι να το κάνεις το ψηλοτάκουνο και τις extra καπελαδούρες στο τροχόσπιτο η στη σκηνή?ε?ενώ σε ένα νησί θα αισθάνεσαι γυμνή χωρίς αυτά.Βέβαια πάλι καταλήγουμε στο γνωστό και χιλιοειπωμένο .Σημασία δεν έχει το που, αλλά το με ποιον και πώς (εδώ κολλάει η διάθεση) Μπορεί να σου τύχει λοιπόν να βρίσκεσαι σε ένα χλιδάτο, πέντε αστέρων ξενοδοχείο σε κάποιο κοσμοπολίτικο νησί και μην έχεις διάθεση ούτε για καλημέρα (Ναι!συμβαίνει) Αντίθετα μπορεί να έχεις τις ομορφότερες αναμνήσεις από τις φοιτητικές σου διακοπές που ήσουν και ολίγον μπατιράκι. Στα στάνταρ των διακοπών είναι επίσης δύο συναισθήματα. Το πρώτο ισχύει λιγο πριν φύγεις και αφορά στο συναίσθημα του φόβου,μήπως κάτι συμβεί. Χωρίς να μπορείς να το προσδιορίσεις. Χαλαρώνεις μόλις φτάσεις στο προορισμό σου…..Μια ανάσα,ένα ουφ!και τελείωσε.
Το δεύτερο συναίσθημα και ίσως το πιο συνηθισμένο είναι το γνωστό σε όλους μας <τι ξέχασα;> Έχεις την αίσθηση ότι κάτι έχεις ξεχάσει,κάτι άφησες πίσω,κάτι δεν έβαλες στη βαλίτσα ….και δυστυχώς τις περισσότερες φορές επαληθεύεται αυτή η ριμάδα η διαίσθηση. Κάτι έχεις ξεχάσει!
Διακοπές λοιπόν. Θαρρείς και αυτή η λέξη κάθε καλοκαίρι μου γίνεται πιο απαραίτητη,πιο ουσιαστική,πιο χρήσιμη….πιο μαγική.Για το λόγο αυτό κάπου εδώ θα σου ευχηθώ Καλό καλοκαίρι, καλές διακοπές όπου και αν βρεθείς. Θα κάνουμε μια διακοπή στις εβδομαδιαίες συναντήσεις μας. Καλοκαιρινή διακοπή ξέρεις. Ένα διάλειμμα. Άντε και βιάζομαι.!
Έχω και βαλίτσες να ετοιμάσω. Μη ξεχάσω πάλι κάτι.
Ραντεβού στις 8 Αυγούστου….