Δέσμιοι – Άρθρο της Άννας Ζανιδάκη

Απόψεις Κοινωνία
Γράφει η             Άννα Ζανιδάκη

Χειροδέσμιοι συρόμαστε σε διάφορες καταστάσεις , ηθελημένα είτε άθελά μας, καραδοκούν και συστρατεύονται με τις δικές μας τακτικές και άτακτες υποχωρήσεις μας, αγγίγματα, κακόψυχων και δόλιων, άλλων ύπουλων ψυχών και ατόμων.
Η ζωή μας ένα χρυσό κλουβί, που ο κτήτοράς του , φροντίζει να μας μαγεύει με εκείνα τα θέλγητρα, τις μαγευτικές σειρήνες , που ως άλλος Κύκλωπας, η ψυχή μας , βολοδέρνει ολομόναχη και έρημη, θέτοντας σε τύφλωση μερική, τα μάτια της ψυχής και της καρδιάς .
Ανώφελοι όλοι οι σπαραγμοί και οι καρδιακοί παλμοί, να θέλουν να ξεφύγουν, να δραπετεύσουν και να ζητήσουν το λυτρωμό τους και τις υπεκφυγές τους , σε ένα άλλον Παράδεισο, σε μια άλλη αυλή , ξωτικών και φανταστικών φίλων.
Εκείνων που θα συμπορευτούν στα σκοτάδια της ψυχής τους , στα ερέβη μιας μοναδικής και μοναχικής τρομοκρατίας, που την επιβάλλει ο ισχυρός και ο δυνατός , ο πανίσχυρος νους , εκείνου του τέρατος, που θέλει και εξωθεί , έναν εαυτό , κακό και άχρηστο, μπροστά στο μεγαλείο μεν, αλλά καλά επικαλυμμένου, καλού εαυτού , με φόβο και ανόρεκτους ρυθμούς , προς σωτηρία και αποκατάστασής τους .

Δέσμιοι, δεσμώτες, δεσμά , δεσμοί , μα όλα συνυφασμένα και άρτια συνδεδεμένα, με καλές και άσχημες στιγμές, με στιγμές απόλυτης προσήλωσης και ποτέ φευγαλέας ματιάς , παρά με ώθηση και συνεύρεση της βίας και του κακού υπολογισμού , απάνθρωπου επεκτατισμού , σκέψης και ύπαρξής του, με εκείνα τα σημεία ζωής, παροτρυνόμενης , αφεθείσας σε ένα δικό της κόσμο, απόμακρο και τρομακτικά κλειστό και απόμερο, απ τα συνήθη μετερίζια και λημέρια της .

Διαβάστε επίσης :

Συνειδητότητα – Άρθρο της Άννας Ζανιδάκη