Δεν κοστίζουν – Της Άννας Ζανιδάκη

Απόψεις Κοινωνία Κυρίως θέματα
Γράφει η Άννα Ζανιδάκη

Παρόλο αυτά , λίγοι είναι εκείνοι που θα δώσουν ευκαιρία, σε κάποιον άλλον, να φανεί , να προβληθεί, μα κυρίως να δει να αποκτούν σάρκα και οστά τα όνειρα και τα θέλω του.
Σε όποιον κι απευθύνθηκα, όποιον κι αν άγγιξε η γραφή μου , ένα είναι το σίγουρο και το βέβαιο.
Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι, που θέλουν να δώσουν ..βήμα…και συγχρόνως εκείνη την ευκαιρία, να φανεί το οποιοδήποτέ τους ταλέντο, τάλαντο.
Πολλές φορές , σκέπτονται κάποιοι και τις δικές τους πρώτες ευκαιρίες.
Αναπολώντας στα συνήθη τους λημέρια και μετερίζια, αναπαυμένοι απ την κούραση της ημέρας, αναμοχλεύουν θύμησες και πεθυμιές.
Είναι αυτά τα άτομα, δώρα ζωής για μας, για τον καθένα ξέχωρα, που βλέπουν, αφουγκράζονται και διεισδύουν στις ψυχές των άλλων.
Δεν κοστίζουν το παραμικρό χρηματικό ποσό κι όμως , λίγοι, ελάχιστοι, είναι εκείνοι που θα το δεχθούν και θα γεμίσουν και των άλλων τις ψυχές, πληρότητα, ευγνωμοσύνη, μα κυρίως από την ανθρωπιά τους.
Φαινόμενο που τείνει να εκλείψει , αν όχι, μειονότητες πια , όσοι την κατέχουμε και είμαστε περήφανοι για τις αξίες και τα ιδανικά μας.
Δε θέλει κόπο, παρά τρόπο, ευγένεια ψυχής και μεγαλείο αυτής.
Δοξολογώ συνέχεια τον Κύριο , που με έχει αξιώσει , οι συναναστροφές μου , στο χώρο της αρθρογραφίας, της ευρύτερης δημοσιογραφίας και δη λογοτεχνικών πλαισίων και αναφορών, να είναι διαυγής και καθαρός.
Ο ορίζοντάς τους , οι ουρανοί μας, έναστροι και καθοδηγούμενοι από εκείνο το αστέρι , το ολόλαμπρο και το ολοφώτεινο.
Το επονομαζόμενο, αστέρι της καλοσύνης και της ευπρέπειας.
Το φως εκείνο που διαχέεται απ τις καρδιές τους, απεγκλωβίζεται απ τις ψυχές τους και διοχετεύεται στο είναι τους , στο είναι μας.
Να ξέρατε πόσα έντονα αληθινά και δυνατά συναισθήματα , καταλαμβάνουν το δικό μου είναι , που αδιαπραγμάτευτο στέκεται , μπροστά στη δύναμη και την κυριαρχία τους .

Διαβάστε επίσης:

Γιάννα Αγγελοπούλου “Ελλάδα 2021” και η αποδόμηση των Ηρώων του 1821 – Άρθρο του Κρικόρ Τσακιτζιάν

https://www.politispress.gr/category/apopseis/marys-notes/