Πως να προστατέψετε τα tattoo σας από τον ήλιο! – Beauty and fashion for all – Επιμέλεια Ανδρονίκη Καραπαναγιώτου

Beauty and fashion Απόψεις Κυρίως θέματα

Επιμέλεια Ανδρονίκη Καραπαναγιώτου

Ποτέ δεν χτυπάμε tattoo το καλοκαίρι. Αλλά άπαξ και χτύπησες μένεις μακριά από τον ήλιο, και την θάλασσα.
Ο ήλιος, η άμμος και το θαλασσινό νερό είναι ορκισμένοι εχθροί κάθε φρέσκο χτυπημένου tattoo. Για τουλάχιστον τις πρώτες 20 μέρες θα πρέπει να τα αποφύγεις πάση θυσία. Κι επειδή ακριβώς ζούμε στη χώρα του ήλιου και της θάλασσας, καλό είναι να τελειώνουμε τις επισκέψεις μας στο studio κάπου στα μέσα Απριλίου. Καλού – κακού, μείνε μακριά κι από το γυμναστήριο για τις πρώτες δύο εβδομάδες. Ο ιδρώτας δε βοηθάει το καινούριο σου καμάρι.

Το αντηλιακό είναι φίλος σου
Τι μπορεί να καταστρέψει το tattoo σου; Ο ήλιος, η άμμος και η θάλασσα. Προστάτευέ το με ένα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας που θα μπλοκάρει τις ακτίνες του ήλιου προκειμένου να μην αλλοιωθούν τα χρώματά του. Ο ήλιος είναι εχθρός των τατουάζ. Ακόμα κι όταν πλέον η πληγή θα έχει επουλωθεί, το δέρμα θα έχει ηρεμήσει και το τατουάζ θα έχει «κάτσει» κανονικά, καλό είναι να το προστατεύεις με μια αντηλιακή κρέμα κάθε φορά που υπάρχει πιθανότητα να εκτεθείς στον ήλιο. Ένα προϊόν με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 20 θα μπλοκάρει αποτελεσματικά τις ακτίνες του ήλιου και δεν θα τους επιτρέψει να αλλοιώσουν τα χρώματα και τις γραμμές του tattoo σου.

Καλυφθείτε με ελαφριά ρούχα.
Φορέστε κάποιο ελαφρύ ρούχο όταν είστε σε άμεση επαφή με τον ήλιο, προκειμένου να περιορίσετε τη μακροπρόθεσμη έκθεση σε αυτόν. Υφάσματα όπως το βαμβάκι επιτρέπουν στο δέρμα σας να αναπνέει, ενώ ταυτόχρονα προσθέτουν ένα επιπλέον στρώμα προστασίας στο δέρμα σας και στο τατουάζ. Εάν δεν μπορείτε να μείνετε στη σκιά, αυτό το επιπλέον ρούχο είναι ικανό να διατηρήσει το χρωματισμό του τατουάζ σας έντονο για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Προσοχή!
Είναι σημαντικό να μην ξεχνάτε ότι το γεγονός πως έχετε στο δέρμα σας κάποιο τατουάζ δεν σημαίνει ότι αυτό προστατεύει το σώμα σας από τον ήλιο. Είναι εξίσου πιθανό να εμφανιστεί καρκίνος του δέρματος σε κάποιο σημείο του σώματος είτε υπάρχει τατουάζ είτε όχι. Μην έχετε την ψευδαίσθηση ότι το χρώμα του μελανιού είναι κάποιου είδους προστασία από τον ήλιο.

Προστατευτείτε λοιπόν από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου και διατηρήστε τα τατουάζ και το δέρμα σας ασφαλή, καθώς απολαμβάνετε τις καλοκαιρινές σας διακοπές!

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης :

Κάνω τα μαλλιά μου …Ροζ – Beauty and fashion for all – Επιμέλεια Ανδρονίκη Καραπαναγιώτου

Έχασε την μάχη με τη ζωή το 5χρονο αγοράκι που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του σε παραλία της Περαίας το Σάββατο

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου-“Εγκληματική αδράνεια” από την διοίκηση σε βάρος του δήμου και των δημοτών. Πόσα χρήματα θα χαθούν από το ΕΣΠΑ ;