Beauty and fashion for all – Τattoo time.. Επιμέλεια Ανδρονίκη Καραπαναγιώτου

Απόψεις Κυρίως θέματα Μόδα
Επιμέλεια:                            Ανδρονίκη Καραπαναγιώτου

Θέλεις να κάνεις τατουάζ. Το σκέφτεσαι το ξανασκέφτεσαι. Δεν λες να το πάρεις απόφαση. Πόσες φορές δεν έχεις αλλάξει γνώμη για το σχέδιο; Φοβάσαι στην ιδέα ότι το μαγαζί που θα το κάνεις δεν θα είναι καθαρό και θα πάθεις κάτι; Χαλάρωσε, γιατί έχουμε όλες τις απαντήσεις στις απορίες σου!

Η τεχνική των τατουάζ είναι πανάρχαια. Από τις πιο πρωτόγονες φυλές μέχρι σήμερα, βλέπουμε τους ανθρώπους να στολίζουν και να ζωγραφίζουν τα σώματά τους με τατουάζ, σε όλες τις εκδηλώσεις και εκφάνσεις της ζωής.

Ας δούμε μαζί τα βασικά βήματα που χρειάζεται να ελέγξει κανείς πριν προβεί στην απόκτηση του πρώτου του τατουάζ.

Πώς διαλέγω το τατουάζ που θέλω να κάνω;
Καταρχάς, σκεφτείτε για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα τι θέλετε να ζωγραφίσετε στο δέρμα σας και σιγουρευτείτε ότι έχετε βρει το σχέδιο που σας ταιριάζει. Εάν δεν έχετε ένα συγκεκριμένο σχέδιο που θέλετε να χτυπήσετε, κάντε έρευνα. Βρείτε έναν tattoo artist που σας ταιριάζει και μελετήστε προσεχτικά τη δουλειά του.

Προετοιμασία
Το βράδυ πριν από το «χτύπημα» του τατουάζ, το ξενύχτι και η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ θα πρέπει να αποφευχθούν. Χρειάζεται επίσης μπόλικο νερό πριν από το τατουάζ, για να παραμείνει το σώμα ενυδατωμένο….

Θα πονέσει;

Στην πραγματικότητα, αυτό που νιώθεις είναι ένα ενοχλητικό τσίμπημα που τινάζει το δέρμα σου. Σαν συνεχή ελαφριά δόνηση. Μετά το τέλος της διαδικασίας ο καλλιτέχνης θα σας καλύψει το τατουάζ με πλαστική μεμβράνη….

Φυσικά, παίζει και ρόλο το σημείο στο οποίο θα κάνεις το τατουάζ. Κατά κανόνα, όσο πιο κοντά στο κόκαλο βρίσκεται, τόσο πιο έντονος θα είναι και ο πόνος. Επίσης, όσο πιο μεγάλο θα είναι το σχέδιο, τόσο πιο μεγάλη θα είναι και η διάρκεια.

Βασικές κατηγορίες σχεδίων που υπάρχουν

American Old School
Σκέψου Amy Winehouse, άγκυρες του ναύτη, cartoon σέξι γυναίκες που κλείνουν παιχνιδιάρικα το μάτι.

Tribal traditional
Τατουάζ με τα έντονα μαύρα σχήματα και τις μυτερές γραμμές.

Liner Work
Σχέδια που παραπέμπουν σ’ εκείνα των τατουάζ με henna. Είναι περισσότερο διακοσμητικά ως τεχνοτροπία, με σχήματα που θυμίζουν κέντημα ή διακόσμηση αγγείου.

Ασιάτικα
Μεγάλα σχέδια, κυρίως γιαπωνέζικης επιρροής, που καλύπτουν μεγάλες περιοχές του σώματος, με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που συνήθως έχει χρώμα.

Πως περιποιούμαι το τατουάζ μου;
Αν θέλεις το τατουάζ σου να έχει ζωηρό χρώμα, σαφήνεια στο σχέδιο και βέλτιστη σταθερότητα, το πως θα το φροντίσεις στη διάρκεια των 30 πρώτων ημερών είναι καθοριστικό. Η καλή επούλωση του δέρματος είναι σημαντική αν θέλεις να επιτύχεις ένα όμορφο τελικό αποτέλεσμα!

Για να βοηθήσεις το δέρμα να επουλωθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα και πιο καλά, χρησιμοποίησε μια κρέμα για τατουάζ η οποία:
1.Καταπραΰνει – για να ανακουφίζει από την ερυθρότητα και τον κνησμό.
2.Επανορθώνει – για να επαναφέρει την ελαστικότητα στο δέρμα.
3.Προστατεύει – για να εμποδίσει το ξεθώριασμα του χρώματος

Πότε θα επουλωθεί;
Ο χρόνος επούλωσης ποικίλλει ανάλογα με το τατουάζ, αλλά κατά μέσο όρο διαρκεί περίπου δύο εβδομάδες.

Προσοχή!
Καλό είναι το φρέσκο τατουάζ να μην το βλέπει ο ήλιος για τουλάχιστον δύο εβδομάδες έως ένα μήνα, περίπου όσο διαρκεί η επούλωση. Καλό θα ήταν επίσης για το ίδιο διάστημα να μην βρέχεται στη θάλασσα….