Αρνάκι σε αμπελόφυλλο και μανούρι

Υλικά για 2 άτομα
4 καρέ αρνιού γαλλικής κοπής,
σκέπη αρνιού,
400γρ. μανούρι,
2 αβγά,
λίγο θυμάρι,
λίγο μαϊντανό,
λίγο δενδρολίβανο σε σκόνη,
½ σκελίδα σκόρδου πολύ ψιλοκομμένη,
αμπελόφυλλα.

Εκτέλεση
1.Σοτάρουμε το αρνί σε δυνατή φωτιά για να το θωρακίσουμε. Στη συνέχεια το αλατοπιπερώνουμε.
2.Σε ένα μπολ βάζουμε το μανούρι και τα μυρωδικά και τα αβγά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη μους.
3.Στρώνουμε τη σκέπη σε μήκος διπλάσιο από το αρνάκι. Από πάνω στρώνουμε τα αμπελόφυλλα και τελευταία απλώνουμε τη μους.
4.Τοποθετούμε επάνω το καρέ και τυλίγουμε σε ρολό.
5.Ψήνουμε στους 170 οC για 15-20 λεπτά.
6.Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε για 15 λεπτά να ξεκουραστεί το κρέας.
7.Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Επιμέλεια Ευάγγελος Κυριακίδης

Φωτογραφία Φώτης Καρακάσης