Μετέτρεψαν την Ιωνία σε αποθήκη ψυχών για τους μετανάστες και άβατο για τους κατοίκους της

Μετέτρεψαν την Ιωνία σε αποθήκη ψυχών για τους μετανάστες και άβατο για τους κατοίκους της
Για γέλια και για κλάματα είναι το πανηγύρι που έστησαν τα προηγούμενα χρόνια, η κυβέρνηση και η απερχόμενη τοπική αρχή. Απανθρωπιά στα hot spot, με μετανάστες να παγώνουν τον χειμώνα, με κίνδυνο την ζωή τους. Λάσπες, πεταμένα σκουπίδια, και εικόνες τριτοκοσμικές, είναι αυτές που χαρακτηρίζουν το στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου.
Κατά τ’ άλλα, αυτοί που πήραν αυτές τις αποφάσεις, είναι φιλάνθρωποι, άσχετα που κάποιοι συνάνθρωποι μας υποφέρουν στα κολαστήρια φιλοξενίας που δημιούργησαν.
Μικρά παιδάκια τρέχουν στους δρόμους για να παίξουν, όπως κάναμε εμείς παλιά, αλλά αυτά είναι απροστάτευτα και χωρίς δικό τους σπίτι και ζεστό φαγητό. Από την άλλη οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής, υποφέρουν με την κατάσταση, που όλο και χειροτερεύει. Κάθε μέρα και ένα νέο συμβάν. Εχθές και προχθές το βράδυ χτύπησαν κάποιες κοπέλες για να τις ληστέψουν και κάποιες άλλες τις εκφόβισαν με μαχαίρι. Που θα πάει αυτή η κατάσταση λοιπόν; Αντιλαμβάνεστε τι θα γίνει αν έχουμε κάποιο ατύχημα με τραυματισμό, βιασμό ή θάνατο; Η περιοχή δεν έχει καθόλου αστυνόμευση και οι κάτοικοι φοβούνται να κυκλοφορήσουν ειδικά στις εργατικές κατοικίες και πλησίον του κέντρου Διονύσου στην π.ε.ο. Κιλκισίου.
Ζητώ άμεσα την παρέμβαση την ελληνικής αστυνομίας και του κρατικού μηχανισμού για την επαναφορά της ασφάλειας στην περιοχή το συντομότερο δυνατόν, πριν να έχουμε δυσάρεστα γεγονότα. Δεν θα σταματήσω να αρθρογραφώ για το θέμα σε εφημερίδες και ιστοσελίδες, μέχρι να βρεθεί λύση για τον τόπο μου και τους συμπολίτες μου και ας είναι εκτός του αντικείμενου μου. Οι ανθρώπινες ζωές αυτών των ταλαιπωρημένων ανθρώπων, που ήρθαν από άλλες χώρες, πρέπει να προστατευτούν, όπως αντίστοιχα και των μόνιμων κατοίκων, να εξομαλυνθούν, όπως ήταν στο παρελθόν .

Μάνος Αντώνης